Robbantást vártak ma délelőttre az osztrák titkosszolgálat emberei Bécs I. kerületében, a legforgalmasabb Graben utcában: a megígért terrorakció azonban elmaradt. A hatóságok legalább 45 halottal, legkevesebb 34 sérülttel számoltak. A helyszíni szemle még tart, a rendőrök a robbanást várják.

Már átkutattuk a területet, de nem találtunk bombát. Viszont tudjuk, hogy van egy valahol, jelenleg azt várjuk, hogy az robbanjon - informált a helyszínen a bécsi rendőrség munkatársa. 

Egy holland és egy német turistacsoport tartózkodik jelenleg is abban a kávézóban, ahová ma délelőtt 10 órára robbantást ígért egy osztrák hatóságokhoz eljuttatott videóüzenetben Szalim al-Szarím, iráni terrorista, akinek feltehetően az al-Kaida csoporthoz van köze. A külföldieket már tájékoztatták az életveszélyről, de mint mondták, ha terrortámadásról van szó, "akkor itt kell meghalniuk, megvárják".

A robbantás elmaradt, de nem zárható ki, hogy terorrtámadás történt - közölte a Reuters Hírügynökséggel az imént Rudolf Gollia belügyminisztériumi szóvivő, aki szerint semmi szükség a környék kiürítésére. Az al-Kaida új módszere ugyanis, hogy előre megígért terrorakciókat lefújnak. A nem támadás az új terrortámadás - szögezte le. Így várhatóan ma már nem robbantanak, de fel kell készülnünk mindenre. A területet nem ürítjük ki, hadd higyjék, hogy itt nyugodtan lehet robbantgatni. Így biztosan elkapjuk őket - ígérte a szóvivő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://riado.blog.hu/api/trackback/id/tr91114762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása